Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - مهدی تهرانی: سرب در هفتمین دورهٔ جشنواره فیلم فجر کاندیدای چند جایزه بود و سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری و بهترین چهره‌پردازی را از آن خود کرد. پس از سرب ساخته  کیمیایی و کلوزآپ  ماندگار فریماه فرجامی درآن با موهای تراشیده و صورت غمزده، سال گذشته در فیلم شنای پروانه ساخته محمد کارت، این پانته آ بهرام بود که با موی ازته زده و همچنین دو گوش بیرون از روسری در این فیلم ظاهر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای شنای پروانه روند قانونی کار طی شده بود. طبق روال معمول تهیه کننده فیلم این اثر سینمایی را به شورای صدور پروانه نمایش فیلم تحویل داد. فیلم برای اعضا پخش شد. مخالفان و موافقان بحث کردند، و فضا کمی تا قسمتی دراین شورا ملتهب شد. اما معلوم نشد که چه اتفاق میمونی افتاد که ممیزها خوشبختانه چشم شستند و تردیدها برطرف شد تا جایی که حتی  شنای پروانه به شورای درجه بندی سنی فیلم نیز ارسال نشد و سرضرب به جشنواره رسید. این بدین مفهوم است که وقتی فیلمی به شورای درجه بندی سنی فیلم ارائه نمی شود یعنی مورد خاص ندارد. در واقع روح سرب سال ۱۳۶۵ در شنای پروانه ۱۳۹۸ دمیده و بدرقه راه او شد.

پس از سرب فریماه فرجامی و شنای پروانه پانته آ بهرام حالا نوبت لیلا حاتمی و فیلم قاتل و وحشی رسیده است. این بار اما فضای ملتهب پیش از جشنواره ۳۹،  شورای پروانه نمایش گربه را دم حجله کشت و فیلم نعمت الله با ممیزی‌های فراوان روبرو شد. از جمله مهمترین ایرادات شورای صدور پروانه نمایش موهای تراشیده و گریم لیلا حاتمی بود. تاریخ به یاد خواهد آورد که در ۴ دهه سه فیلم شاخص  بخاطر کله ماشین شده وموهای از ته زده بازیگر زن فیلم دچار مشکل اکران در جشنواره فیلم فجر به عنوان مهمترین رویداد سینمایی کشور شدند.

برای سینمایی که در حال احتضار است و زنده ماندنش در این سال ها با دعا و ثنا بوده هنوز ممیزی سلیقه‌ای است. مدیران اعتدال گرا و محافظه کار معاونت سینمایی اگرچه کم کم باید به فکر خداحافظی باشند اما همچنان با سینما غریب‌وار رفتار می کنند. شهامت ندارند اگرچه اهل وعده و وعید و نشان دادن در باغ سبز برای اصلاح ساختار ممیزی در سینما هستند. 

نکته آخر، هویت ذاتی شورای صدور پروانه نمایش یک هویت مستقل قانونی است. این شورا طبق مصوبه هیات دولت در اوایل دهه ۷۰ سرو شکل قانونی به خود گرفت. تا جایی که اعضایش با حکم مستقیم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب می شوند.  اما باید بپذیریم ممیزی در سینمای ایران یک روند قاعده‌مند نداشته و دچار فضای تاثیر گرفته از جبر زمانه و شرایط  روز کشور است. در واقع اگر در شوراهای مختلف معاونت سینمایی، افراد متخصص حضور دارند در این شورای صدور پروانه نمایش افراد علاقمند به کار فرهنگی و رسانه ای و معتمد نظام جمع شده‌اند. قانون مدون هم در کار نیست. خط قرمزها را همه می‌دانند. هیچ تهیه کننده‌ای در این اوضاع نابسامان زرنگی نمی کند که یک یا دونمای خارج از عرف سینمای ما، زیر سبیلی ار کار دربیاورد. هرگز این کار صورت نمی گیرد. با این همه در یک ماه مانده به آخرین فرصت پذیرش فیلمها برای بخش سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر،  راهروهای طبقه دوم و سوم ساختمان معاونت سینمایی در میدان بهارستان بی شباهت به پاساژهای شلوغ دم عید نیست.  تهیه کننده و کارگردان از این اتاق به آن اتاق بدنبال راه حلی برای برون رفت مشکل ممیزی فیلم خود هستند.

تابوی ممیزی فیلم برای جشنواره فیلم فجر، سه دهه است فیلم وطنی را دچار ایست قلبی ناقص کرده، مبادا ادامه این روش  باعث سکته آخرین شود.

کد خبر 582613 برچسب‌ها سینما- فیلم فجر ۳۹ سینما جشنواره فیلم فجر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سینما فیلم فجر ۳۹ سینما جشنواره فیلم فجر شورای صدور پروانه نمایش جشنواره فیلم فجر شنای پروانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۹۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم صدور پروانه‌های ساختمانی در کمتر از یک‌ماه

رئیس کمیسیون اقتصادی و سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر تسریع صدور پروانه‌های ساختمانی گفت: لازم است پیگیری شود که صدور پروانه کمتر از یک ماه انجام شود، زیرا به‌نفع مردم و هم مناطق است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا عباس حاج‌رسولی‌ها امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در صدوسی‌امین جلسه شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: درخواست من این است که در بحث بازدیدها از پروژه‌های شهری، شهردار و مدیران مناطق اقدام کنند و مشخص شود چند روز این پروژه‌ها برای به ثمر رسیدن طول می‌کشند.

وی با تاکید بر تسریع صدور پروانه‌های ساختمانی گفت: پیگیری شود که بحث صدور پروانه کمتر از یک ماه انجام شود، زیرا به‌نفع مردم و هم مناطق است و اگر برای بازدید با کمبود نیرو مواجه هستند، نیروی حجمی به‌کار گرفته شود.

کد خبر 748746

دیگر خبرها

  • محمدحسین لطیفی فیلمی درباره امام رضا(ع) می سازد
  • فرهاد قائمیان تکلیف ساخت فیلم درباره امام رضا(ع) را روشن کرد
  • حضور نیکی کریمی و حامد بهداد در جمع داوران جشنواره فیلم اقوام
  • لزوم صدور پروانه‌های ساختمانی در کمتر از یک‌ماه
  • ساخت فیلم سینمایی اقتباسی درباره فرهنگ رضوی
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • فیلم سینمایی تاریخی اقتباسی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود
  • فیلم سینمایی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود/ برگزاری نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان
  • بدمستی در برابر مست عشق
  • بدمستی در برابر مست عشق